DESCRIEREA APARATULUI

 1. Tavă pentru încălzit pahare
 2. Buton pentru abur
 3.  Duza de abur
 4. Spumant cu sistem patentat Cappuccino (Spumant de lapte)
 5. Rezervor de apă (detașabil)
 6. Tava suport pentru pahare
 7. Tava de scurgere (detasabila)
 8. Usa de serviciu
 9. Duza de cafea, reglabila pe inaltime
 10. Panou de control
 11. Capac recipient pentru fasole
 12.  Capac central pentru cafea macinata
 13.  Infuzor
 14. Cablu de alimentare
 15. Corp detașabil spumator de lapte
 16. Duză de abur detașabilă
 17. Dozatoare pentru cafea pre-măcinată
 18. Recipient pentru zat de cafea (detașabil)
 19. Regulator de grosimea de măcinare
 20.  Recipient pentru boabe de cafea
 21.  Compartiment pentru cupa de măsurare
 22. Pâlnie pentru cafea măcinată
 23. Sertar mobil

Panou de control

DeLonghi Magnifica - Panou de control

 1. Buton pornit/oprit
 2. 1 cană și cafea luminoasă pentru temperatură gata
 3.  Un buton pentru ceașcă
 4.  Indicator pentru 2 cesti si cafea
 5.  Buton cu două căni
 6.  Indicator luminos apă caldă sau abur
 7.  Buton de selectare a apei calde
 8. Selector de cantitate de cafea (scurt, normal sau lung)
 9. Cadran pentru aromă de cafea (pentru cafea slabă, normală sau tare)
 10. Buton de clătire și decalcifiere
 11. Buton cafea măcinată (dezactivează râșnița de cafea)
 12. Lumină cafea măcinată (râșnița de cafea dezactivată)
 13. Lampa de avertizare de decalcifiere
 14. Indicator luminos de avertizare generală
 15. Indicator luminos al containerului pentru pământ (plin/lipsă)
 16. Indicator luminos de apă (gol/lipsă)

AVERTIZĂRI DE SIGURANȚĂ

CITIȚI CU ATENȚIE ȘI PĂSTRAȚI ACESTE INSTRUCȚIUNI!

 • Acest aparat este conceput pentru a „prepara cafea espresso” și „băuturi calde”. Aveți grijă să evitați opărirea de la jeturile de apă și abur sau folosirea incorect a mașinii.
 • Acest aparat este doar pentru uz casnic. Orice altă utilizare este considerată necorespunzătoare și, în consecință, periculoasă.
 • Producătorul nu este responsabil pentru daune cauzate de utilizarea necorespunzătoare, incorectă sau nerezonabilă a aparatului.
 • În timpul funcționării, nu atingeți suprafețele fierbinți ale aparatului. Utilizați butoanele sau mânerele.
 • Nu atingeți aparatul cu mâinile sau picioarele umede.
 • Nu permiteți copiilor sau persoanelor neapte să folosească aparatul nesupravegheat.
 • Nu permiteți copiilor să se joace cu aparatul.
 • În caz de defecțiune sau de funcționare defectuoasă, opriți aparatul și nu-l modificați. Pentru reparații, contactați doar un centru de service tehnic autorizat de producător. Solicitați utilizarea numai a pieselor de schimb originale. Nerespectarea celor de mai sus poate compromite siguranța aparatului.

INSTALARE

 • După despachetare, asigurați-vă că aparatul este complet și nedeteriorat. Dacă aveți îndoieli, nu-l utilizați. Contactați personal calificat profesional.
 • Elementele de ambalare (pungi de plastic, polistiren etc) nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor, deoarece pot reprezenta un pericol.
 • Așezați aparatul pe o suprafață de lucru, departe de robinete de apă, bazine și surse de căldură.
 • După ce ați poziționat aparatul pe masa de lucru, asigurați-vă că există un spațiu liber de aproximativ 2 inchi între suprafețele aparatului și pereții laterali și din spate și un spațiu liber de cel puțin 8 inchi deasupra aparatului de cafea.
 • Nu instalați niciodată mașina în medii în care temperatura poate atinge temperaturi de îngheț sau sub temperaturi de îngheț (aparatul poate fi deteriorat dacă apa îngheață).
 • Verificați dacă tensiunea rețelei de alimentare corespunde cu valoarea indicată pe plăcuța cu date tehnice a aparatului. Conectați aparatul numai la o priză cu o putere nominală minimă de 10 A, care este împământat corespunzător. Producătorul nu este responsabil pentru eventualele accidente cauzate de nerespectarea acestui lucru.
 • Dacă priza de curent nu se potrivește cu ștecherul aparatului, înlocuiți priza cu una de tip adecvat de către personal calificat.
 • Cablul de alimentare al acestui aparat nu trebuie înlocuit de către utilizator deoarece această operațiune necesită funcționarea necesită utilizarea de unelte speciale. Dacă cablul este deteriorat sau necesită înlocuire, contactați un centru de service autorizat numai pentru a evita toate riscurile.
 • Duritatea apei trebuie setată cât mai curând posibil, urmând procedura descrisă în capitolul 10.4.

Pentru a învăța corect cum să utilizați aparatul, atunci când îl porniți pentru prima dată, urmați cu atenție instrucțiunile pas cu pas descrise în paragrafele următoare.

PREGĂTIREA CAFETIEI

 1. UMPLEREA REZERVORULUI DE APĂ
  • Scoateți rezervorul de apă (Fig.1), clătiți-l și umpleți-l cu apă proaspătă, fără a depăși niciodată linia MAX. La scoaterea rezervorului, spumatorul de lapte trebuie să fie întotdeauna poziționat spre centrul mașinii, altfel rezervorul nu poate fi scos.DeLonghi Magnifica - Scoateți rezervorul de apă
  • Înlocuiți rezervorul, împingându-l până la capăt.
  • UMPLUREA RECIPIENTULUI CU BOBE DE CAFEA
   • Deschideţi capacul recipientului pentru boabe de cafea (Fig.2).
   DeLonghi Magnifica - Deschide capacul recipientului pentru boabe de cafea• Umpleți recipientul cu boabe de cafea.
   • Închideți capacul.
   AVERTISMENT : Pentru a evita defecțiunile, nu umpleți niciodată cu cafea măcinată, cafea liofilizată sau boabe caramelizate sau alte obiecte care pot deteriora aparatul.
 2. UTILIZAREA CAFETIEI PENTRU PRIMA Oara
  1. Verificați dacă rezervorul de apă este plin și cablul de alimentare este conectat la priza.
  2. Mutați spumatorul de lapte spre exterior și puneți o ceașcă dedesubt (Fig.3). Apoi porniți mașina apăsând DeLonghi Magnifica - Buton de pornirebutonul (Fig.4).
   DeLonghi Magnifica - porniți mașina
  3. IMMEDIAT DUPĂ, ÎN MAXIM DE 30 DE SECUNDE, rotiți butonul de abur în sens invers acelor de ceasornic până se oprește (Fig.5) (este normal ca mașina să facă ceva zgomot).
   DeLonghi Magnifica - rotiți butonul de abur în sens invers acelor de ceasornic
  4. După câteva secunde, se va elibera puțină apă din spumatorul de lapte. Când paharul este plin la 1/3, rotiți butonul pentru abur o jumătate de tură în sensul acelor de ceasornic (Fig.6) pentru a opri fluxul de apă.
   DeLonghi Magnifica - rotiți butonul de abur o jumătate de tură în sensul acelor de ceasornic
  5. Așteptați ca luminile O ceașcă de luminăși să nu mai clipească. Două cești de luminăLuminile intermitente indică că mașina se preîncălzește. Înainte ca luminile să nu mai clipească, mașina va efectua automat un ciclu de clătire și puțină apă fierbinte se va elibera de la duzele de cafea și se va colecta în tava de scurgere. Odată ce luminile se aprind constant, aparatul a atins temperatura ideală pentru prepararea cafelei.
   Sfat : pentru o cafea scurtă mai fierbinte (mai puțin de 2 oz); mai întâi umpleți cana cu apă fierbinte de clătire. Apoi lăsați-l înăuntru câteva secunde (înainte de a-l goli) pentru a preîncălzi cana.
  6. În acest moment, mașina este gata de utilizare.

PREGĂTIREA CAFEIULUI (FOLOSIND BOABELE DE CAFEA)

 1. Înainte de a pregăti cafeaua, asigurați-vă întotdeauna că verdele O ceașcă de luminăși Două cești de luminăluminile sunt fixe și că rezervorul de apă și recipientul pentru boabe de cafea sunt pline.
 2. Reglați butonul pentru aromă de cafea (Fig. 7) pentru a seta gustul dorit al cafelei. Rotirea butonului în sensul acelor de ceasornic crește cantitatea de boabe de cafea pe care mașina le va măcina și, astfel, întărește gustul cafelei. Când utilizați mașina pentru prima dată, poziția corectă a butonului poate fi găsită prin încercare și eroare. Asigurați-vă că nu o întoarceți prea mult în sensul acelor de ceasornic, altfel cafeaua va fi livrată prea încet (în picături), în special atunci când pregătiți două cești de cafea.
  DeLonghi Magnifica - Reglați selectorul de aromă de cafea
 3. Reglați selectorul cantității de cafea (Fig. 8) pentru a seta cantitatea de cafea necesară. Rotirea butonului în sensul acelor de ceasornic face o cafea mai lungă. Când utilizați mașina pentru prima dată, poziția corectă a butonului poate fi găsită prin încercare și eroare.
  DeLonghi Magnifica - Reglați selectorul cantității de cafea
 4. Puneți o ceașcă sub duza de cafea pentru a face 1 cafea (Fig. 9) sau 2 căni pentru 2 cafele (Fig. 10). Pentru o cafea cremoasă, coborâți duza de cafea pentru a le aduce cât mai aproape de cești (Fig. 11).
  DeLonghi Magnifica - Pune o ceașcă sub duza de cafea pentru a face 1 cafeaDeLonghi Magnifica - 2 cesti pentru 2 cafeleDeLonghi Magnifica - coboara duza de cafea pentru a le aduce cat mai aproape de cani
 5. Apăsați O ceașcă de luminăbutonul (Fig. 12) pentru a face o ceașcă de cafea sau Două cești de luminăbutonul (Fig. 13) pentru a face 2 cafele. În acest moment, mașina măcina boabele, rulează un scurt ciclu de pre-infuzie, o pauză și apoi finalizează livrarea.
  DeLonghi Magnifica - Apăsați butonul One CupDeLonghi Magnifica - Apăsați butonul Two CupOdată atinsă cantitatea dorită, aparatul oprește automat livrarea cafelei și descarcă zațul în recipientul pentru zaț de cafea.
 6. După câteva secunde, când atât ledul verde, cât O ceașcă de luminăși cel Două cești de luminăindicator sunt fix, se poate face o altă cafea.
 7. Pentru a opri mașina, apăsați DeLonghi Magnifica - Buton de pornirebutonul. (Înainte de oprire, mașina rulează automat un ciclu de clătire: puțină apă fierbinte curge din gura de scurgere și se adună în tava de scurgere de dedesubt – aveți grijă, pentru a evita opărirea). Dacă mașina nu este oprită cu ajutorul DeLonghi Magnifica - Buton de pornirebutonului, aceasta se va opri singură și va rula un scurt ciclu de clătire la 3 ore după ultima operațiune.

NOTĂ 1 : Dacă cafeaua este livrată câte o picătură sau deloc, rotiți regulatorul de grosieritate a măcinarii (fig. 17) cu un clic în sensul acelor de ceasornic (vezi secțiunea 6). Rotiți câte un clic până când cafeaua este livrată satisfăcător.

NOTĂ 2 : Dacă cafeaua este livrată prea repede și nu este suficient de cremoasă, rotiți butonul pentru aromă de cafea (fig. 7) în sensul acelor de ceasornic. Continuați prin încercare și eroare pentru a găsi poziția corectă a cadranului. Asigurați-vă că nu rotiți selectorul prea mult în sensul acelor de ceasornic, altfel livrarea poate deveni prea lentă (în picături), în special atunci când faceți două cești de cafea. Dacă, după mai multe cafele, crema încă nu este satisfăcătoare, rotiți și regulatorul de grosimea măcinării (Fig. 17) cu un clic în sens invers acelor de ceasornic (vezi secțiunea 6).

NOTA 3 : Sfaturi pentru prepararea unei cafele mai fierbinti:

 1. Dacă, când aparatul tocmai a fost pornit, este necesară o ceașcă scurtă de cafea (mai puțin de 2 oz), utilizați apă fierbinte de clătire pentru a preîncălzi cestile (vezi sugestia din secțiunea 4.3, punctul 5). Dacă, în schimb, au trecut mai mult de 2-3 minute de la ultima cafea, înainte de a prepara o altă cafea, infuzorul trebuie preîncălzit, apăsând Indicator luminos de decalcifiere Butonbutonul (fig. 14). tava de picurare sau, alternativ, folosiți această apă pentru a umple (și apoi a goli) ceașca care va fi folosită pentru cafea, astfel încât să o preîncălziți.
  DeLonghi Magnifica - Apăsați butonul de avertizare Decalcifiere
 2. Dacă nu sunt preîncălzite, nu folosiți cupe prea groase, deoarece vor absorbi prea multă căldură.
 3. Utilizați pahare care au fost încălzite în prealabil clătindu-le cu apă fierbinte sau, alternativ, lăsându-le timp de cel puțin 20 de minute pe tava pentru încălzirea paharelor de deasupra mașinii cu aparatul pornit.

NOTĂ 4 : în timp ce mașina prepară cafeaua, livrarea poate fi oprită în orice moment prin apăsarea O ceașcă de luminăbutonului (Fig. 12) sau a Două cești de luminăbutonului (Fig. 13), așa cum a fost selectat anterior.

NOTĂ 5 : de îndată ce livrarea este finalizată, pentru a crește cantitatea de cafea, pur și simplu țineți apăsat O ceașcă de luminăbutonul (Fig. 12) sau Două cești de luminăbutonul (Fig. 13), așa cum a fost selectat anterior, până când se ajunge la cantitatea dorită (această operațiune trebuie se efectuează în 3 secunde de la încetarea eliberării cafelei de la duze).

NOTA 6 : cand Indicator luminos de apăse aprinde indicatorul luminos (sectiunea 12, punctul 1), rezervorul de apa trebuie umplut, altfel cafeaua nu se poate prepara. Rezervorul de apă poate fi scos numai dacă spumatorul de lapte este mai întâi poziționat spre centrul mașinii. (Este normal ca in rezervor sa ramana putina apa cand Indicator luminos de apăse aprinde indicatorul luminos).

NOTA 7 : aparatul numără numărul de cești de cafea preparate. Fiecare 14 căni simple (sau 7 căni duble), Indicator luminos al containerului de pământlumina se aprinde constant (secțiunea 12 punctul 3), avertizând utilizatorul că recipientul pentru zaț este plin și trebuie golit și curățat. Până când recipientul pentru zaț nu este curățat, ledul va rămâne aprins și aparatul nu poate livra cafea. Pentru curățarea recipientului, deschideți ușa de serviciu din față (trăgând de mâner, Fig. 15), Indicator luminos de avertizare generalălampa clipește (vezi secțiunea 12, punctul 9); scoateți tava de scurgere (Fig. 16), goliți și curățați. Goliți și curățați cu grijă recipientul pentru zaț, asigurându-vă că îndepărtați toate reziduurile care se pot depune pe fund. De asemenea, uscați orice condens care s-ar fi putut forma în interiorul mașinii sub tava de picurare. IMPORTANT: la scoaterea tăvii de picurare, recipientul pentru zaț TREBUIE golit, chiar dacă nu este complet plin. Dacă nu se face acest lucru, atunci când vă pregătiți următoarea cafea, recipientul pentru zaț se poate umple peste nivelul maxim și poate bloca aparatul.
DeLonghi Magnifica - tragerea de mânerDeLonghi Magnifica - scoateți tava de picurare

NOTA 8 : râșnița din aparatul de cafea se poate uza în timp și, în consecință, cafeaua își va schimba gustul pe măsură ce este măcinată mai grosier. Pentru a rezolva această problemă, resetați grosieritatea de măcinare ajustând regulatorul (Fig. 17) cu un clic în sens invers acelor de ceasornic (așa cum este descris în cap. 6).
DeLonghi Magnifica - regulatorul de grosimea de măcinare poate fi reglat

NOTA 9 : dacă aparatul nu este utilizat pentru o perioadă lungă de timp, infuzorul trebuie curățat, așa cum este descris în secțiunea 10.2.

NOTA 10 : în timp ce aparatul furnizează cafea, nu scoateți niciodată rezervorul de apă. Dacă este îndepărtat, aparatul nu va putea prepara cafeaua și Indicator luminos de apăindicatorul luminos „ ” va clipi. Dacă încercați să faceți o altă cafea, aparatul devine zgomotos și nu face cafeaua. Pentru a reseta aparatul, rotiți butonul de abur în sens invers acelor de ceasornic cât de mult se poate și scurgeți apa din spumatorul de lapte pentru câteva secunde.

Când utilizați aparatul pentru prima dată, trebuie făcute 4-5 căni de cafea înainte ca aparatul să înceapă să dea rezultate satisfăcătoare.

Dacă mașina funcționează defectuos, nu contactați imediat centrul de service. Problemele pot fi aproape întotdeauna rezolvate urmând instrucțiunile indicate în secțiunile 12 și 13. Dacă nu este cazul, sau pentru explicații suplimentare, contactați serviciul clienți sunând la numărul indicat în garanție sau vizitați www.delonghi.com pentru un lista centrelor de service din apropiere. (SUA și Canada).

REGLAREA râșniței de cafea

Rasnita de cafea nu trebuie reglata, cel putin initial, deoarece a fost deja presetata din fabrica pentru a livra cantitatile corecte de cafea.

Cu toate acestea, după prepararea primelor cafele, dacă livrarea este prea rapidă sau prea lentă (în picături), se poate regla regulatorul de grosieritate a măcinării (Fig. 17). Rotirea cu un clic (un număr) în sensul acelor de ceasornic obține o livrare mai rapidă a cafelei (fără picături).

Rotirea cu un clic în sens invers acelor de ceasornic încetinește livrarea, dând un aspect mai cremos cafelei.

Aceste ajustări vor fi evidente numai după livrarea a cel puțin 2 căni de cafea.

Regulatorul de grosimea de măcinare trebuie rotit numai când râșnița de cafea este în funcțiune.

Rotiți în sens invers acelor de ceasornic pentru o cafea măcinată mai fină și, în consecință, o livrare mai lentă și un aspect mai cremos.

DeLonghi Magnifica - Rotiți în sens invers acelor de ceasornic sau în sensul acelor de ceasornic pentru cafea măcinată mai grosieră

Rotiți în sensul acelor de ceasornic pentru o cafea măcinată mai grosieră și, în consecință, o livrare mai rapidă (nu o picătură la un moment dat).

NOTĂ 1 : Cafeaua a fost folosită pentru a testa aparatul din fabrică și, prin urmare, este absolut normal să existe urme de cafea în râșniță (moară). Cu toate acestea, acest aparat este garantat a fi nou.

PREPARAREA CAFEI ESPRESSO CU CAFEA MASINATA (INLOC DE FASOLE)

 1. Apăsați Buton cafea măcinatăbutonul pentru a selecta funcția cafea măcinată (Fig. 18). Ledul de cafea măcinată se va aprinde, indicând că funcția a fost selectată, iar râșnița de cafea a fost dezactivată.
  DeLonghi Magnifica - Apăsați butonul Cafea măcinată
 2. Ridicați capacul în centru, puneți o linguriță de cafea măcinată în pâlnie (vezi fig. 19) și procedați așa cum este descris în secțiunea 5.
  DeLonghi Magnifica - Ridicați capacul în centru, puneți o linguriță măsurată de cafea măcinatăNotă : Puteți face o singură cafea la un moment dat, apăsând O ceașcă de luminăbutonul. 
  • NOTĂ 1 : Nu adăugați niciodată cafeaua măcinată când aparatul este oprit, pentru a preveni vărsarea acesteia în interiorul aparatului.
  • NOTA 2 : Nu adaugati niciodata mai mult de 1 masura, altfel fie aparatul nu va face cafeaua si cafeaua pre-macinata se va pierde in interiorul aparatului, murdarind-o, fie cafeaua se va scurge in picuraturi.
   DeLonghi Magnifica - Nu adăugați niciodată mai mult de 1 măsură
  • NOTA 3 : Când măsurați cantitatea de cafea care trebuie adăugată, utilizați numai cupa de măsurare furnizată.
  • NOTA 4 : Utilizați cafea măcinată numai pentru aparatele de cafea espresso espresso. Nu utilizați, nu folosiți boabe de cafea, cafea liofilizată sau alte materiale care pot deteriora aparatul.
  • NOTA 5 : Dacă adăugați mai mult de o măsură de cafea premăcinată și blocurile de pâlnie, utilizați un cuțit de plastic pentru a împinge cafeaua în jos (Fig. 20), apoi scoateți și curățați perfuzorul și aparatul, așa cum este descris în secțiunea 10.2. „Curăţarea infuzorului”.
   DeLonghi Magnifica - folosește un cuțit de plastic pentru a împinge cafeaua în jos
 3. Odată ce cafeaua a fost livrată, pentru a face din nou cafea folosind boabele, dezactivați funcția cafea măcinată apăsând din Buton cafea măcinatănou butonul (lumina se stinge și râșnița de cafea este din nou activată pentru funcționare).

LIVRARE APA CALDA

 • Asigurați-vă întotdeauna că verdele O ceașcă de luminăși  Două cești de luminăluminile sunt aprinse constant.
 • Rotiți spumantul pentru cappuccino spre exteriorul mașinii (Fig. 3).
 • Poziționați un recipient sub dispozitivul de spumare a laptelui (Fig. 3).
 • Apăsați butonul (fig. 21). Ledul se aprinde pentru Indicator luminos apă caldă sau abura indica faptul că funcția a fost selectată.
 • Rotiți butonul de abur o jumătate de tură în sens invers acelor de ceasornic până se oprește (Fig. 5): apa fierbinte va ieși din spumatorul de lapte și va începe să umple recipientul de dedesubt.
 • Pentru a opri fluxul de apă fierbinte, rotiți butonul până la capăt în sensul acelor de ceasornic (Fig. 6) și readuceți spumantul pentru cappuccino în poziția inițială spre centrul mașinii.
 • Apăsați Indicator luminos apă caldă sau aburbutonul (fig. 21). (Se recomandă livrarea de apă caldă pentru cel mult 2 minute).
  DeLonghi Magnifica - Apăsați butonul luminos Indicator apă caldă sau abur

PREGĂTIREA CAPPUCCINOS (CU AURUL)

 • Deplasați spuma de cappuccino spre exterior (fig. 3).
 • Puneți un recipient gol sub spumatorul pentru cappuccino (fig. 3). Rotiți butonul pentru abur cu o jumătate de tură în sens invers acelor de ceasornic până la capăt ( Indicator luminos apă caldă sau aburlumina clipește fig. 22). Scoateți aburul amestecat cu apă timp de câteva secunde până când se degajă doar abur.
  DeLonghi Magnifica - indicatorul de apă caldă sau abur clipește
 • Apoi întrerupeți livrarea aburului prin rotirea butonului în sensul acelor de ceasornic până la capăt (fig. 6).
 • Goliți recipientul și umpleți-l cu aproximativ 3,5 oz. de lapte pentru fiecare cappuccino de preparat. Atunci când alegeți dimensiunea recipientului, țineți cont de faptul că laptele crește în volum de 2 sau 3 ori. Vă recomandăm să utilizați lapte degresat sau 2% la temperatura frigiderului (aproximativ 41°F/5°C).
 • Înmuiați spumantul pentru cappuccino în recipientul cu lapte (fig. 23), având grijă să nu scufundați linia înălțată pe spumantul pentru cappuccino (indicată de săgeata din fig. 24). Rotiți butonul de abur cu o jumătate de tură în sens invers acelor de ceasornic. atat cat va ajunge (ai grija sa eviti oparirile). Aburul este evacuat din aparatul pentru cappuccino, dând laptelui un aspect spumant cremos. Pentru a obține o spumă mai cremoasă, scufundați spumantul pentru cappuccino în lapte și rotiți recipientul cu mișcări lente de jos în sus. (Nu trebuie să descărcați abur mai mult de două minute o dată).
  DeLonghi Magnifica - Scufundați spumantul pentru cappuccino în recipientul cu lapteDeLonghi Magnifica - având grijă să nu scufundați linia înălțată pe spumantul pentru cappuccino
 • Odată ce temperatura dorită a fost atinsă, opriți aburul rotind butonul de abur în sensul acelor de ceasornic până când se oprește (Fig. 6).
 • Pregătiți cafeaua așa cum este descris în secțiunea 5, folosind cești suficient de mari, apoi umpleți cu laptele spumat preparat anterior. Cappuccino este gata. Îndulciți după gust și, dacă doriți, stropiți spuma cu puțină pudră de cacao.
  NOTA 1 : Spumantul pentru cappuccino trebuie curățat întotdeauna după utilizare. Procedați după cum urmează:
 • Eliberați puțin abur pentru câteva secunde rotind butonul de abur în sens invers acelor de ceasornic până când se oprește (Fig. 5). Cu această operațiune, duza de abur evacuează orice lapte care poate rămâne înăuntru. IMPORTANT: Din motive de igienă, această operațiune trebuie efectuată întotdeauna, astfel încât să nu rămână laptele folosit anterior în interiorul spumantului pentru cappuccino.
 • Rotiți butonul în sensul acelor de ceasornic cât de mult poate ajunge. Cu o mână, țineți ferm mânerul spumantului pentru cappuccino și cu cealaltă deșurubați capacul spumantului pentru cappuccino prin rotirea în sensul acelor de ceasornic și extragerea în jos (fig. 25).
  DeLonghi Magnifica - Cu o mână, țineți mânerul spumantului pentru cappuccino
 • Scoateți duza de abur din gura de livrare trăgând-o în jos (Fig. 26).
  DeLonghi Magnifica - Scoateți duza de abur din duza de livrare
 • Spălați cu grijă spumantul pentru cappuccino și duza de abur în apă caldă.
 • Verificați ca cele două orificii indicate de săgețile din Fig. 27 să nu fie înfundate. Dacă este necesar, curățați-le folosind un ac sau un ac.
  DeLonghi Magnifica - Verificați dacă cele două butoane roșii s-au rupt
 • Înlocuiți duza de abur introducând-o și răsturnând-o energic în sus în duza de abur.
 • Înlocuiți capacul spumantului pentru cappuccino împingându-l în sus și rotindu-l în sens invers acelor de ceasornic.

CURATENIE SI MENTENANTA

 • Înainte de a efectua orice operațiune de curățare, mașina trebuie să se fi răcit și trebuie deconectată de la sursa de alimentare.
 • Nu scufundați niciodată mașina în apă: este un aparat electric.
 • Nu utilizați solvenți sau detergenți abrazivi pentru a curăța aparatul de cafea. O cârpă moale umedă va fi suficientă.
 • Infuzorul, recipientul pentru zaț, rezervorul de apă și tava de scurgere nu trebuie NICIODATĂ spălate în mașina de spălat vase.

CURĂȚAREA MATERII DE CAFEA

 • Curățați recipientul pentru zaț (așa cum este descris în secțiunea 5, nota 7) ori de câte ori ledul Indicator luminos al containerului de pământse aprinde fix (secțiunea 12 – punctul 3).
 • Rezervorul de apă trebuie curățat în mod regulat.
 • Tava de picurare este prevăzută cu un indicator de nivel (roșu) care arată nivelul apei din interior. Când indicatorul începe să devină vizibil (la câțiva milimetri sub tava de picurare), tava de picurare trebuie golită și curățată.
 • Verificați dacă orificiile din duza de livrare a cafelei nu sunt blocate. Pentru a le curăța, răzuiți reziduurile uscate de cafea cu un ac (Fig. 28).
  DeLonghi Magnifica - razuiti cu un ac reziduurile uscate de cafea

CURĂȚAREA PERFUZORULUI

Infuzorul trebuie curățat în mod regulat pentru a preveni umplerea cu depuneri de cafea (care poate duce la defecțiuni). Pentru a-l curăța, procedați după cum urmează:

 • opriți mașina apăsând DeLonghi Magnifica - Buton de pornirebutonul (Fig. 4) (nu îl deconectați) și așteptați să se stingă toate indicatoarele;
 • deschideți ușa de serviciu (Fig. 15);
 • scoateți tava de picurare și recipientul pentru zaț (Fig. 16) și curățați-le;
 • apăsați cele două butoane roșii de eliberare de pe perfuzor lateral și spre centru (Fig. 29) și trageți-l afară;
  DeLonghi Magnifica - apăsați lateral cele două butoane roșii de eliberare de pe infuzor

AVERTISMENT : PERFUZORUL POATE FI DEMONTAT NUMAI CÂND MAŞINA ESTE OPRIT. ÎNCERCAREA DE DEMONTARE A PERFUZORULUI CU MAȘINA PORNITĂ POATE PROVOCA DAUNE GRAVE.

 • spălați infuzorul sub jet de apă, fără a folosi detergenți. Nu spălați niciodată infuzorul în mașina de spălat vase;
 • curățați cu atenție interiorul mașinii. Pentru a îndepărta cafeaua lipită de părțile din interiorul aparatului, răzuiți-o cu o furculiță de plastic sau lemn (Fig. 30) și apoi ridicați toate reziduurile cu ajutorul unui aspirator (Fig. 31);
  DeLonghi Magnifica - Pentru a îndepărta cafeaua lipită de părțile din interiorul aparatului, răzuiți-o cu un plasticDeLonghi Magnifica - ridicați toate reziduurile folosind un aspirator
 • Înlocuiți perfuzorul, glisându-l pe suporturi și știftul din partea inferioară; apoi împingeți complet simbolul PUSH până când se fixează cu un clic.

DeLonghi Magnifica - CURĂȚAREA PERFUZORULUI

Verificați dacă cele două butoane roșii s-au rupt, altfel ușa nu poate fi închisă.

DeLonghi Magnifica - Verificați dacă cele două butoane roșii s-au rupt

NOTĂ 1 : Dacă perfuzorul nu este introdus corect, până când se fixează în poziție și cele două butoane roșii nu s-au rupt, ușa de serviciu nu se va închide și aparatul nu va funcționa (la pornirea aparatului Indicator luminos de avertizare generală, lumina începe să clipească ( secțiunea 12 – pct. 9).

NOTA 2 : dacă este greu să introduceți perfuzorul, (înainte de a-l introduce) strângeți-l la dimensiune apăsând-l puternic de sus și de
jos în același timp, așa cum se arată în Figura 32.
DeLonghi Magnifica - strânge-l la dimensiune apăsând-l puternic de sus și de jos

NOTĂ 3 : dacă este încă greu să introduceți perfuzorul, lăsați-l afară din aparat, închideți ușa de service, deconectați-l de la priză, apoi conectați din nou. Așteptați ca toate luminile să se stingă, apoi deschideți ușa și înlocuiți perfuzorul.

 • înlocuiți tava de picurare, completată cu recipientul pentru zaț;
 • închide ușa de serviciu.

DETARTRAJ

Datorita incalzirii continue a apei folosite la prepararea cafelei, in timp este normal ca tubulatura din interiorul aparatului sa se umple cu calcar. Când Indicator luminos de decalcifiere Butonlumina începe să clipească (secțiunea 12 – punctul 5), este timpul să detartrați mașina.

NOTĂ : când Indicator luminos de decalcifiere Butonlumina se aprinde, aparatul de cafea poate fi folosit în continuare pentru prepararea cafelei. Procedați după cum urmează:

Goliți rezervorul și turnați conținutul unei sticle (125 ml) de detartrant DURGOL plus un litru de apă. Pentru operațiunile ulterioare de detartrare, soluția de detartrare poate fi achiziționată de la centrele de service tehnic autorizate.

Notă : Asigurați-vă că stropii de detartrant nu cad pe suprafețele sensibile la acizi, cum ar fi marmura, calcarul și granitul.

 • puneți un recipient cu o capacitate minimă de 34 oz. sub spumantul pentru cappuccino (Fig. 3);
 • porniți mașina apăsând DeLonghi Magnifica - Buton de pornirebutonul (Fig. 4).
 • așteptați ca luminile verzi O ceașcă de luminăși Două cești de luminăindicatoare să se aprindă continuu.
 • apăsați și mențineți apăsat Indicator luminos de decalcifiere Butonbutonul timp de cel puțin 5 secunde (Fig.14). Lampa de avertizare de decalcifiere se va aprinde (secțiunea 11 – punctul 8) pentru a indica începutul programului de detartrare ( luminile O ceașcă de luminăși Două cești de luminărămân stinse pentru a indica că nu este posibilă prepararea cafelei).
 • rotiți butonul pentru abur o jumătate de tură în sens invers acelor de ceasornic (Fig.5). Soluția de detartrare va ieși din spumantul pentru cappuccino și va începe să umple recipientul de dedesubt.
 • programul de detartrare efectueaza automat o serie de livrari si pauze, astfel incat sa elimine depunerile de calcar din interiorul cafetierei.
 • după aproximativ 30 de minute, când Indicator luminos de apălumina se aprinde (secțiunea 12 – punctul 1), rotiți butonul pentru abur o jumătate de tură în sensul acelor de ceasornic (Fig.6) până se oprește.

Mașina trebuie clătită astfel încât să se elimine reziduurile de soluție de detartrare din interiorul mașinii. Procedați după cum urmează:

 • scoateți rezervorul de apă, clătiți-l și umpleți-l cu apă curată.
 • repoziționează rezervorul.
 • goliți recipientul de colectare (situat sub spumatorul de lapte) care este plin cu lichid și apoi puneți-l sub spumatorul de lapte.
 • rotiți butonul pentru abur o jumătate de tură în sens invers acelor de ceasornic (Fig. 5). Apa fierbinte va iesi din spumatorul de lapte si va umple recipientul de dedesubt.
 • când rezervorul este gol, Indicator luminos de decalcifiere Butonbecul se stinge și Indicator luminos de apălumina se aprinde (secțiunea 12 – pct. 1).
 • rotiți butonul de abur până la capăt în sensul acelor de ceasornic (Fig. 6) și umpleți din nou rezervorul de apă cu apă curată.
 • programul de detartrare este acum încheiat și mașina este gata să facă din nou cafea.
  NOTĂ : dacă procedura de detartrare este întreruptă înainte de finalizare, Indicator luminos de decalcifiere Butonalarma (secțiunea 12 – punctul 5) nu este dezactivată și procedura trebuie reluată de la început.

IMPORTANT : NECALCAREA APARATULUI INVALIDĂ GARANȚIA ÎN MOD REGULARE.

SETAREA DRITĂȚII APA

Lumina Indicator luminos de decalcifiere Buton(secțiunea 12 – punctul 5) se aprinde după ce mașina a fost operată pentru o perioadă de timp stabilită din fabrică, calculată pe baza cantității maxime de calcar care poate fi conținută în apa utilizată. Dacă este necesar, această perioadă de funcționare poate fi prelungită, făcând astfel operația de detartrare mai puțin frecventă, prin programarea mașinii în funcție de conținutul real de var din apa utilizată. Procedați după cum urmează:

 • după ce ați scos banda „Test duritate totală” (inclusă la pagina 2) din ambalaj, scufundați-o complet în apă timp de câteva secunde, apoi scoateți-o și așteptați aproximativ 30 de secunde (până când își schimbă culoarea și apar un număr de pătrate). format);
 • verificați dacă mașina este oprită (toate luminile indicatoare sunt stinse);
 • apăsați Indicator luminos de decalcifiere Butonbutonul (Fig. 14) și țineți-l apăsat cel puțin 5 secunde. Cele patru lumini Indicator luminos de apă, Indicator luminos al containerului de pământși haideți Indicator luminos de avertizare generală.Indicator luminos de decalcifiere Buton
 • apăsați Buton cafea măcinatăbutonul (Fig.18) în mod repetat până când numărul de lumini aprinse coincide cu numărul de pătrate roșii de pe banda de test (de exemplu, dacă există 3 pătrate roșii pe banda de testare, apăsați Buton cafea măcinatăbutonul până la 3 lumini indicatoare veniți împreună  Indicator luminos de apăși ) Indicator luminos al containerului de pământ.  Indicator luminos de avertizare generală
 • apăsați Indicator luminos de decalcifiere Butonbutonul (Fig. 14) pentru a salva datele. Aparatul de cafea este acum programat să furnizeze avertismentul de detartrare atunci când este efectiv necesar, în funcție de duritatea reală a apei.

SENSUL LUMINILOR INDICATORUL DE FUNCȚIONARE NORMALĂ

DeLonghi Magnifica - SENSUL LUMINILOR INDICATOARE DE FUNCȚIONARE NORMALE

SEMNIFICAȚIA INDICATORULUI LUMINILOR DE ALARMĂ ȘI CE TREBUIE FĂCUT CÂND ESTE Aprinse

DeLonghi Magnifica - SENSUL LUMINILOR INDICATORULUI DE ALARMA 1DeLonghi Magnifica - SENSUL LUMINILOR INDICATORULUI DE ALARMA 2

PROBLEME CARE POT FI REZOLUVATE ÎNAINTE DE A ANULA CENTRUL DE SERVICII

Dacă mașina nu funcționează și o lumină de alarmă este aprinsă, cauzele defecțiunii pot fi identificate și rezolvate prin consultarea secțiunii 12. Dacă, pe de altă parte, nicio lumină de alarmă nu este aprinsă, efectuați următoarele verificări înainte de a apela service-ul centru.

DeLonghi Magnifica - PROBLEME CARE POT FI REZOLUVATE ÎNAINTE DE A ANULA LA CENTRUL DE SERVICII 1DeLonghi Magnifica - PROBLEME CARE POT FI REZOLUVATE ÎNAINTE DE A ANULA LA CENTRUL DE SERVICII 2

Logo DeLonghiRead more: https://manuals.plus/delonghi/delonghi-magnifica-manual#ixzz7eZJPUobw