Resetați mașina de spălat

Pentru majoritatea mașinilor de spălat produse de BSH, procedura de resetare pare a fi aproape aceeași și se efectuează urmând pașii de mai jos, în ordine:

  • Rotiți selectorul de programe în poziția oprit sau resetat (ar trebui să fie în poziția ora 12)
  • Rotiți cadranul în poziția ora 6
  • Apăsați și mențineți apăsat butonul de rotire și rotiți simultan cadranul în poziția ora 7.
  • Țineți apăsat butonul de rotire timp de aproximativ 5 secunde și apoi eliberați-l.
  • Rotiți selectorul în poziția oprit

Odată ce aparatul este pornit din nou, eroarea ar trebui să fie resetată sau ștearsă.

Legenda luminilor codului de eroare

Aceasta este legenda noastră foarte simplă pentru a arăta starea luminilor, lămpilor sau LED-urilor atunci când sunt stinse, clipesc sau aprinse continuu.

Lumina sau LED-ul nu este aprins Lumină sau LED intermitent Lumină sau LED aprins continuu, fără bliț

  Coduri de eroare a mașinii de spălat rufe Bosch

LED-urile din aceste coduri de eroare reprezintă LED-urile de centrifugare, clătire și apoi spălare pe măsură ce le priviți, fiind fie aprinse, fie neaprinse, nu ar trebui să clipească.

Cod de eroare 1 Ușa se deschide după pornirea programului

Este posibil ca acest cod de eroare să nu apară timp de aproximativ un minut după ce porniți mașina de spălat, dar ușa poate fi închisă și programul poate fi repornit.

Dacă eroarea persistă, poate exista o defecțiune a mecanismului de blocare a ușii sau a zăvorului ușii. 

Cod de eroare 2 Aportul de apă a eșuat
Eroare după mai mult de 10 minute

În general, aceasta va fi o defecțiune a supapei de intrare a apei sau alimentarea cu apă în sine a fost întreruptă cumva. Acest lucru se poate datora supapei de apa sau alimentării, așa cum este menționat, dar poate merita să verificați și filtrele din supapele de umplere pentru a vă asigura că sunt curate. Multe dintre mașinile de spălat din gama WFL folosesc aceasta supapa de intrare a apei a  dar există și o supapă alternativă mult mai ieftină, aceasta , disponibilă și.

Aparatul ar trebui să se oprească după aproximativ cinci minute și să scurgă orice apă din el, dar poate fi repornit.

Cod de eroare 3 Timpul de încălzire depășește 105 minute

Acest lucru ar indica de obicei o defecțiune a elementului de încălzire a apei sau, cu siguranță, a circuitului de încălzire a apei, deoarece mașina de spălat indică că nu a reușit să atingă temperatura. Încălzitorul de spălare folosit în multe dintre aceste mașini de spălat din această gamă este aceasta 

Eroarea poate fi cauzată de cabluri defectuoase, încălzitorul așa cum este menționat, tensiunea scăzută sau chiar un încălzitor calcifiat a fost cunoscut pentru a genera acest cod de eroare.

Cod de eroare 4 Durează mai mult de 6 minute pentru a se scurge.

Foarte des veți vedea această eroare dacă filtrul este blocat sau obstrucționat sau pompa de scurgere este blocată sau defectă. Multe modele WFL folosesc această pompa de scurgere,  deși există această pompă de scurgere care este mai ieftină și se potrivește multor modele.

Acest cod de eroare poate fi cauzat și de blocarea senzorului de presiune, subiect mult discutat pe forumuri, de supraspumare din cauza supradozajului de detergent sau folosirea unui detergent de proastă calitate, precum și a unui presostat sau a defecțiunii senzorului.

Când apare această eroare, programul este întrerupt deoarece este considerat a fi o „eroare fatală” fără nicio încercare de a goli mașina de spălat.

Cod de eroare 5 Defecțiune detectată în motor sau circuit de antrenare

Foarte des veți vedea această eroare dacă perile de carbune  (link pentru setul de piese originale Bosch

Acest cod de eroare poate fi generat de nicio citire taho de la motor (elementele electronice nu pot vedea generatorul tac al motorului), o defecțiune sau scurtcircuit triac sau un releu de inversare defect de pe placa de comandă. Mașina de spălat va încerca să pornească motorul, dar după mai multe încercări, programul va fi întrerupt cu acest cod de eroare care este din nou considerat a fi o „eroare fatală”.

Cod de eroare 6 Încălzire neașteptată

Acesta este un cod de eroare puțin ciudat și nu este unul obișnuit, indică faptul că mașina de spălat a încercat să se încălzească într-o etapă a programului în care nu ar trebui. 

Cod de eroare 7 Termistor NTC circuit deschis sau scurtcircuit

Se explică de la sine, fie un NTC defect ( acesta este termistorul NTC pentru multe dintre aceste mașini de spălat Bosch) sau cablaj. Mașina de spălat va finaliza programul, dar nu se va încălzi.