Până de curând aproape toate mașinile de spălat Samsung foloseau aceste coduri de eroare pe care le vom trata în acest articol. Acestea sunt cele mai comune coduri de eroare pentru modelele de mașini de spălat rufe Samsung până în aproximativ 2013/14.

Codul de eroare este afișat ca cod digital, exact așa cum veți vedea mai jos, cu mici variații la majoritatea modelelor.

E1

Nu se completează timpul alocat

Aceasta este, în esență, o eroare de expirare a umplerii, ceea ce în mod normal va însemna că fie apa nu este pornită, fie că o supapa de admisie a eșuat. Enumerăm supapele generice de intrare a apei pentru mașinile de spălat Samsung și, dacă sunteți deștept, puteți utiliza una dintre acestea modificând conexiunile, dar, dacă aveți nevoie de una originală specifică modelului dvs..

E2

Pompa nu se golește - nu se scurge

Ca de obicei, în cazul acestor coduri de eroare pentru a nu goli, primul lucru de făcut este să verifici filtrul pompei, dar, la mașinile de spălat Samsung, pompa de scurgere în sine este adesea defectă. La înlocuirea pompei de scurgere există două opțiuni de bază, cea originală de la Samsung  sau varianta ieftină , pentru aproximativ un sfert din prețul pompei de scurgere cu un Numărul piesei Samsung pe el.

Vedeți, de asemenea, mai jos despre utilizarea detergentului, deoarece se aplică erorilor de scurgere, precum și codurilor de eroare de supraumplere.

E3

Debordare - umplere excesivă cu apă

Acest cod de eroare vă spune că mașina de spălat a detectat o situație de supraumplere și, de obicei, se va opri și se va scurge pentru siguranță, apoi raportează codul de eroare de mai sus.

Această eroare poate fi cauzată de detergent de calitate proastă sau de supradozarea detergentului, ambele ducând la spumă excesivă. Această spumă reține aerul în furtunul senzorului de presiune și falsifică eroarea unei supraumpleri. Dacă acesta este cazul, dacă lăsați aparatul timp de aproximativ o oră și încercați din nou, atunci ar trebui să fie clar, dar orice ați face când încercați din nou , nu puneți mai mult detergent în mașină.

Dacă acest lucru se rezolvă, ajustați cantitatea de detergent sau treceți la un detergent de calitate mai bună pentru a preveni să se repete.

E4

Dezechilibrat (OOB) detectat

Aceasta este practic o sarcină de spălare dezechilibrată detectată că mașina nu a reușit să rezolve singură și, prin urmare, nu s-a putut învârti la viteza maximă. Doar sortați încărcătura și încercați din nou.

E5

Temperatura apei crește sau scade prea repede

În mod normal, un senzor de temperatură NTC sau cablare la senzor care este defectă. 

E6

Temperatura apei crește sau scade prea repede

Ca mai sus.

E7

Presostat

Codul de eroare vă spune că există o eroare sau o defecțiune undeva în circuitul presostatului, acesta ar putea fi comutatorul în sine, cablarea sau modulul de control principal.

E8

Temperatură prea mare la spălările la temperatură joasă

În mod normal, acesta va fi termistorul de temperatură de spălare sau NTC care este defect, 

E9

Scurgere de apă, nivelul apei a scăzut

Practic, acest cod de eroare înseamnă că nivelul apei a scăzut în timp ce mașina a funcționat, deci este fie o scurgere, un senzor de presiune defect, cablare, apa care s-a scurs la scurgere sau placa de comandă.

EA

Eroare generator taho motor

Cod de eroare autoexplicativ. Samsung nu furnizează piese pentru motoarele lor, ci doar motoare complete și pot fi specifice modelului, 

EB

Eroare triac motor

Ca mai sus.

EC

Termistor

Ca cod de eroare E8

ED

Usa deschisa

Închideți ușa și reporniți programul!

Dacă asta nu rezolvă problema, cel mai probabil va însemna că încuietoarea ușii este defectă și există două utilizate în mod obișnuit pe mașinile de spălat Samsung.