Vei avea nevoie de scurgerea de urgență atunci când ușa mașinii de spălat este blocată sau când mașina afișează o eroare de Unbalanced Load (Ub) (Sarcină dezechilibrată). Acest proces acoperă, de asemenea, curățarea filtrului de reziduuri din mașină, lucru pe care este bine să îl faci la fiecare 2 luni. Urmează pașii de mai jos, pentru a goli în siguranță apa din mașina ta de spălat.

Pasul 1. Oprește și deconectează mașina de spălat de la priza electrică.

Pasul 2. Așază un prosop și recipiente plate, pentru a colecta apa și așază-le pe toate lângă capacul filtrului din partea de jos a mașinii.

Pasul 3. Apasă ușor zona superioară a capacului filtrului (A), pentru a-l deschide.

Apasă capacul filtrului.

Pasul 4. Scoate încet tubul de scurgere de urgență (C) în timp ce ții capacul tubului (B).

Scoate tubul de scurgere.

Pasul 5. Deschide capacul tubului (B) și lasă apa din tubul de scurgere de urgență (C) să curgă în recipient. Va fi foarte multă apă - păstrează un al doilea recipient la îndemână, pentru a le roti atunci când se umplu.

Deschide capacul tubului.

Notă: Apa scursă în timpul curățării sau condiționării la temperaturi înalte este fierbinte, așa că ai grijă la arsuri sau la răniri.

Pasul 6. Când apa s-a scurs complet, deșurubează butonul filtrului, rotindu-l spre stânga (în sens invers acelor de ceasornic).

Deșurubează capacul filtrului de reziduuri.

Pasul 7. Curăță filtrul pompei, folosind perii moi. Asigură-te că elicea pompei de scurgere din interiorul filtrului este desfundată.

Curăță filtrul pompei.

Pasul 8. Reintrodu filtrul pompei și rotește butonul filtrului în sensul acelor de ceasornic sau spre dreapta.

Reintrodu filtrul pompei.

Pasul 9. Reintrodu capacul tubului și tubul de scurgere.

Reintrodu capacul de scurgere.

Pasul 10. Închide capacul filtrului.

Închide capacul filtrului.

Notă: Dacă filtrul pompei este înfundat, pe ecran apare codul de informare „5C”.

  • Asigură-te că butonul filtrului este închis corect după ce ai curățat filtrul. În caz contrar, acest lucru poate cauza o scurgere.
  • Asigură-te că filtrul este introdus în mod corespunzător după ce l-ai curățat. În caz contrar, acest lucru poate cauza o defecțiune de funcționare sau o scurgere.
  • Unele filtre de pompă sunt prevăzute cu un buton de siguranță, care este conceput pentru a preveni accidentele provocate de copii. Pentru a deschide butonul de siguranță al filtrului pompei, împinge-l și rotește-l în sens invers acelor de ceasornic. Mecanismul cu arc al butonului de siguranță ajută la deschiderea filtrului.