Toate produsele comercializate de RICAMBI SERVICE SRL beneficiaza de garantie pentru o perioada de 1-12 luni de la data achizitiei. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor.

Nu se acorda garantie sau se anuleaza in urmatoarele cazuri :

 - piesele nu au fost montate intr-un service specializat autorizat

- piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari sau au suferit actiunea unor factori externi procesului normal de functionare.

- piesele prezinta o uzura normala.

- piesele se defecteaza in urma unui montaj necorespunzator.

- piesele s-au uzat si deteriorat datorita intretinerii incorecte sau insuficiente a aparatului, suprasolicitarii, neefectuarea intretinerii periodice conform recomandarilor producatorului aparatului sau a atelierului de specialitate care a montat piesele.

- piesa a fost montata intr-un ansamblu cu alte piese defecte sau modificate.

- piesele de uzura a caror longevitate depinde de timpul de utilizare a aparatului.

- piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului.

- piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu s-a comparat cu piesa de inlocuit.

- aparatul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice si mecanice).

Garanție Limitată pentru Componente Electrice și Electronice

Condiții de Garanție:

  1. Instalare: Pentru a beneficia de protecția oferită de această garanție, toate componentele electrice și electronice ale aparatului trebuie instalate exclusiv de către un service autorizat de producător. Instalarea efectuată de persoane neautorizate sau entități neacreditate va duce la anularea automată a acestei garanții.

  2. Utilizare Autorizată: Serviciile de întreținere și reparare ale componentelor electrice și electronice ale aparatului trebuie realizate numai de către personal tehnic calificat din cadrul unui service autorizat. Utilizarea pieselor de schimb neaprobate sau intervențiile tehnice realizate de personal neautorizat vor rezulta în anularea acestei garanții.

  3. Documentație Necesară: La solicitarea serviciilor sub garanție, este necesară prezentarea bonului fiscal sau a facturii originale și a certificatului de garanție.

  4. Excluderi: Această garanție nu acoperă deteriorările rezultate din uzura normală, utilizare necorespunzătoare, expunere la condiții de mediu inadecvate, accidente, manipulare necorespunzătoare, instalare incorectă (altele decât cele realizate de service autorizat), sau alte acțiuni ce nu respectă instrucțiunile de utilizare furnizate de producător.

Valabilitate: Această garanție este valabilă doar pe teritoriul [țara sau regiunea] și nu este transferabilă. Modificările aduse aparatului fără acordul producătorului pot invalida această garanție.

Directiva 1999/44/CE și legislația transpusă în statele membre ale Uniunii Europene oferă o serie de prevederi care protejează nu doar consumatorul, ci și vânzătorul în anumite condiții. În cadrul acestei legislații, este clar stipulat că vânzătorul este responsabil să ofere un produs care este conform cu contractul de vânzare, însă există niște limite specifice.

Protecția vânzătorului în cazul utilizării necorespunzătoare a produsului:

  1. Lipsa conformității: Dacă lipsa conformității produsului apare din cauza unei instalări incorecte (dacă instalarea este efectuată de consumator și nu de vânzător sau sub responsabilitatea vânzătorului), vânzătorul poate nu fi răspunzător pentru aceasta. De asemenea, dacă produsul este deteriorat din cauza utilizării necorespunzătoare sau datorită nerespectării instrucțiunilor de utilizare, vânzătorul este de asemenea protejat.

  2. Abuz, neglijență, modificări: Vânzătorul nu este responsabil pentru defectele care apar din cauza abuzului, neglijenței, utilizării necorespunzătoare sau modificărilor făcute de consumator la produs.

  3. Instrucțiuni de utilizare: Este datoria consumatorului să urmeze instrucțiunile de utilizare și întreținere furnizate de producător. Dacă defectele sunt cauzate de nerespectarea acestor instrucțiuni, vânzătorul poate refuza remedierea gratuită sub garanția legală de conformitate.

Aceste aspecte subliniază importanța ca vânzătorii să ofere instrucțiuni clare și complete consumatorilor și să se asigure că produsele lor sunt adecvate pentru utilizarea prevăzută. De asemenea, este important ca vânzătorii să informeze consumatorii despre riscurile asociate cu nerespectarea instrucțiunilor de utilizare.

Prin urmare, legislația nu doar că protejează consumatorul de produsele neconforme, dar oferă și o anumită protecție vânzătorilor împotriva utilizării necorespunzătoare a produselor de către consumatori.

Modul electronic :

comenzile se proceseaza doar dupa ce trimiteti eticheta cu modelul aparatului
whatsapp 0747 497 911
Atentie!
modulul electronic beneficiaza de garantie doar daca este montat de service autorizat
modulul electronic are manual de instalare