Mașini de spălat HANSA – una dintre cele mai ridicate aparate de uz casnic. Toate diferă în dimensiuni, culoare, numărul de funcții. Multe modele moderne nu numai că pot spăla diferite tipuri de țesături în moduri diferite, ci și de auto-curățare, precum și să efectueze auto-diagnostic.

Decriptare de eroare

Datorită afișării, utilizatorul poate vedea codurile de eroare, afacerea apărătoare în diferite departamente. Folosind codul de eroare, puteți clarifica rapid, din cauza cărora mașina de spălat nu funcționează Și, dacă puteți elimina această eroare la domiciliu, reparați rapid defalcarea și utilizați în continuare tehnica.

Mașina de spălat multifuncțională are multe coduri de eroare, precum și funcții. Una dintre cele mai frecvente erori obișnuite – E01. Această eroare iese din cauza trapei slab închise. Dar utilizatorul mașinii de spălat nu are nevoie să coboare mâinile și să cumpere o nouă mașină de spălat.

Mai jos sunt codurile de bază ale codurilor de eroare de mașini de spălat HANSA:

 • E02 – fără blocare a trapei;
 • E03 – (series RS) Biparea lentă a rezervorului (mai mult de o jumătate de minute);
 • 2.2. Restricționarea rotirii până la 400 de rotații pe minut;
 • E03 – (seria RA) Senzorul de umplere a apei instalat în rezervor nu dau un semnal după 3 minute de la începutul aportului de apă în rezervor;
 • E05 – În timpul funcționării, senzorul instalat în rezervor este furnizat pentru a controla nivelul depășirii rezervorului;
 • 4.2. senzor de temperatură de rupere sau scurtcircuit;
 • 4.3. Încălzirea cu apă lentă și treptată în rezervor, mai precis, mai puțin de 4 grade în 10 minute;
 • 4.4. Datorită încălzirii lentă la timpul prescris, încălzirea apei nu poate ajunge la normă;
 • E06 – semnal non-didactic de la un senzor de nivel pe un rezervor gol după 10 minute după începerea drenajului de apă;
 • E07 – Tageneratorul nu dau un semnal despre funcționarea corectă a motorului de acționare în modul de spălare instalat, tamburul nu este fie rotit deloc sau nu are o viteză insuficientă;
 • E10 – cu o scădere sau creșterea inconsecvenței puterii cu parametrii recomandați de alimentare;
 • E21 – absența unui semnal de la tehnomator, problema motorului;
 • E22 – funcționarea independentă a motorului de acționare fără comenzile relevante;
 • E08 – (RA) În modul de presiune din tahogenerator, semnalul nu este alimentat cu controlerul electronic;
 • E11 – (RA) Închiderea scurtă a sindicorului TR8 al motorului de acționare;
 • E12 – (RA) Eroare când scurgerea apei în partea inferioară (palet), senzorul AS1 este declanșat;
 • E14 – (RA) funcționarea defectuoasă a unui controler electronic datorită nutriției instabile în rețea;
 • E15 – (RA) defectuos completă a controlerului electronic;
 • E32 – (PC) Cliff în senzorul termic.

Cauze posibile și eliminarea lor în diferite părți ale mașinii

E03 – (seria RA) Cauza acestei erori este lipsa de apă în țeavă, presiunea insuficientă a apei, deteriorarea electroclapului CV1 și CV2, releul de nivel rupt, funcționarea incorectă a pulverizării asjului.

Soluție: Actualizarea supapei de umplere, înlocuirea serviciului de presă, repararea plăcii de control, dacă există supape de camă, trebuie să le înlocuiți.

E03 – (serie de PC) Spălați filtrul pompei de înfundare, furtun de evacuare. Mașina nu poate începe să se scurgă apele.

Soluție: Utilizatorul mașinii de spălat trebuie să îndepărteze capacul de la pompă și să trageți filtrul înfundat, curățați bine și închideți capacul. Spălarea completă a furtunului de scurgere.

E06 – funcționarea incorectă a pompei de scurgere, plopitatea furtunului de evacuare, funcționarea defectuoasă a senzorului de nivel sau a conexiunilor cu fir.

Soluție: Înlocuirea scurgerii pompei, reparații temporare Pentru a ieși dintr-o poziție de urgență, curățarea completă a furtunului de evacuare, dacă este posibil, consultați vizual și umflați mâinile de la început până la sfârșit, apăsați serviciul de presă.

E12 – apare o eroare fixă ​​rapidă datorită scurgerilor de apă în palet, în timpul deteriorării contactelor și firelor sau cu funcționarea incorectă a senzorului plutitor (AS1).

Soluție: Această eroare poate și trebuie să fie eliminată cât mai repede posibil. Pentru a face acest lucru, utilizatorul trebuie să facă lucruri elementare, nu trebuie să provoace stăpâni. Pentru a începe cu, verificați vizual mașina de spălat și preveniți scurgerile de apă, după restaurarea cablajului și a contactelor acestora.

Dacă după aceste acțiuni, eroarea nu va fi eliminată, atunci utilizatorul trebuie să schimbe senzorul de plutire.

E05 – funcționarea incorectă a supapelor electrice, oxid de contact cu fir, presiune instabilă a apei, funcționarea incorectă a unui controler electronic.

Soluție: Cu o funcționare a supapei defecte, trebuie să actualizați supapa de umplere, montați / instalați un nou serviciu de presă, scoateți placa și scoateți panoul de control la expert.

Verificarea vizuală a firelor sau înlocuirea unui senzor defect la un nou sau de lucru utilizat (temporar ca ieșire din poziție), în cazul unei defecțiuni după aplicarea celor doi pași anteriori, utilizatorul trebuie să încerce să înlocuiască blocul electric.

Verificarea contactelor cu fir atunci când utilizatorul este detectat pe firele de pe fire, înlocuiți urgent firele, înlocuirea bronzului sau trebuie să contactați sursa de alimentare pentru a corecta recepția electrică.

E07 – funcționarea incorectă a motorului de acționare M1, tahogenerator în stare non-de lucru, problema în conexiunile prin cablu, controler electronic deteriorat.

Soluție: Pentru funcționarea fiabilă și pe termen lung a motorului, este mai bine să înlocuiți motorul de antrenare la unul nou sau pentru lucrările temporare care trebuie administrate unui specialist pentru repararea motorului, actualizarea tahogeneratorului, verificarea și fixarea cablajului , reparații sau înlocuirea completă a modulului de comandă.

E21 – motor în stare non-de lucru, fire proaste, din cauza căruia nu există nicio legătură între placa controlerului și a plăcii.

Soluție: Verificarea inițial a motorului, trebuie să trageți diagnosticarea corespunzătoare, dacă este posibil, reparați motorul. În cazul în care motorul nu este supus reparațiilor, apoi instalați noul în loc de vechi. Precum și verificarea firelor și a contactelor lor. Când detectarea oxidului necesită curățarea completă sau înlocuirea firelor.

E08 – Cauzele pot fi oarecum. Funcționarea incorectă a motorului de acționare poate fi deteriorată de contacte prin cablu, tahogenerator non-de lucru sau controler electronic în stare non-de lucru.

Soluție: Repararea sau înlocuirea motorului de acționare, înlocuirea tahogeneratorului către lucrător, utilizatorul trebuie să efectueze pe deplin verificări vizuale ale firelor și contactelor acestora. Pe cât posibil, curățarea contactelor sau înlocuirea firelor, dacă aceste soluții nu vă ajută să eliminați eroarea detectată, atunci trebuie să reparați sau să modificați modulul de control al mașinii de spălat.

Electronică

E02 – apare la următoarele cazuri: dacă controlerul electronic a eșuat, cu un dispozitiv non-de lucru al blocării electronice a ușii, la tensiune redusă, precum și în timpul deteriorării firului.

Soluție: Înlocuirea sau repararea blocului gestionat. Această abordare include o verificare vizuală aprofundată, instalând o nouă înlocuire UBR, recuperare / curățare / cablare.

E10 – Când mașina de spălat este pornită, fie în timpul reducerii operațiunii, fie la sursa de alimentare.

Soluție: Verificarea atentă a tensiunii în priză. La tensiune redusă, se recomandă instalarea unui stabilizator pentru a obține o tensiune stabilă în mod continuu în prize. Cu ajutorul stabilizatorului, proprietarul echipamentului va fi oferit și alte dispozitive legate de energie electrică.

E22 – funcționarea defectuoasă a simistorului motorului de acționare.

Soluție: Inspectați vizual modulul electronic. Verificați modulul cu echipament tehnic, când puteți remedia / repara acest modul. După verificarea modulului de la utilizator fie un specialist, dacă este necesar, asigurați-vă că înlocuiți acest modul.

E11 – În acest caz, pot exista doar două erori. Primul este un simistor TR8 TR8 rău sau complet inoperabil. Al doilea motor M1 în stare non-de lucru.

Soluție: Pentru a elimina prima problemă de mai sus, este necesar să se repare taxa de control. Dacă placa nu este supusă reparației, atunci trebuie să o înlocuiți complet. Pentru a elimina a doua cauză, există o singură opțiune – înlocuirea motorului.

Fără repararea unui motor defect, utilizatorul nu va schimba nimic. M1 M1 și va continua să spargă și să provoace daune altor detalii. Din acest motiv, se recomandă instalarea imediată a unui nou motor.

E14 – Această eroare poate fi detectată atunci când procesul este întrerupt în timpul spălării.

Soluție: Trebuie să verificați tensiunea în priză, dacă tensiunea este normală, trebuie să reactivați și să setați modul de spălare. Dacă după aceste acțiuni nu va fi nici o schimbare, atunci utilizatorul mașinii de spălat trebuie să înlocuiască vechiul controler electronic la noul.

E15 – este detectată eroarea când mașina de spălat este pornită fie după selectarea setărilor modului de spălare, după 3 secunde după începerea comenzii de pornire. Sau cu un controler electronic defect.

Soluție: Această eroare, din păcate, nu poate fi eliminată la domiciliu. Există două ieșiri din poziția: Pentru a prelua controlerul electronic prin repararea aparatelor de uz casnic pentru reparații, dacă controlerul nu este supus reparațiilor, trebuie să cumpărați un nou modul de control și să îl instalați.

E32 – Cauza eșecului poate fi doi factori. Acesta este un senzor de ars sau o defecțiune.

Soluție: Utilizatorul trebuie să verifice puterea electronică, dacă există deteriorări în cablaj, apoi înlocuiți firul. În cazul unui fir normal, trebuie să înlocuiți senzorul NTC.

Cum să pierdeți?

De obicei, pentru resetarea problemei, există suficientă închidere ușoară și re-incluziunea mașinii. Dar dacă această metodă nu funcționează și adesea nu funcționează dacă erorile E01 și E02, trebuie să obțineți o mașină de răcire timp de 30-40 de secunde de la Rosette, după care ușa este deblocată automat.