F1 

Triac motor scurt

Verificați conexiunile motorului și modulului

Această defecțiune este de obicei asociată fie cu o defecțiune a electronicii de a „vedea” motorul într-un fel sau cu faptul că motorul în sine este defect și, prin urmare, eroarea este raportată.

F2

Motor blocat sau taho oprit

Verificați conexiunile motorului și modulului

Ca și în cazul defecțiunii de mai sus, aceasta este o problemă legată de motor și electronica raportează corect această defecțiune. Dacă se dovedește că motorul este bun, atunci este posibil să fi apărut o defecțiune pe placa de circuite principale.

F3

Termistor NTC scurtcircuitat sau circuit deschis

Verificați termistorul NTC, conexiunile și conexiunile modulelor

Termistorul este senzorul de temperatură care citește temperatura apei, în multe mașini de spălat Hotpoint și Indesit, acesta este situat fie în sau chiar lângă elementul de încălzire a apei. Termistorul este de tip cu coeficient de temperatură negativ, astfel încât rezistența termistorului va scădea pe măsură ce temperatura crește, acest lucru poate fi testat cu ușurință cu un multimetru simplu și o cană de apă caldă.

F4

Presostat blocat gol

Verificați comutatorul de presiune, cablarea și conexiunile modulelor

Presostatorul este senzorul care este atașat la o țeavă numită, în mod surprinzător, furtun presostat, care este foarte subțire, de aproximativ 10 mm sau cam așa ceva în diametru, care se va desprinde fie de furtunul de colector (cel de pe fundul cuvei mașinii de spălat care merge la pompa de scurgere) sau din carcasa pompei de scurgere. De asemenea, verificați dacă acest furtun este clar.

F5

Presostat blocat la plin

Posibil blocare a pompei, verificați pompa etc. pentru blocaj

Verificați comutatorul de presiune, cablarea și conexiunile modulelor

Ca mai sus pentru codul de eroare F4

De asemenea, în primă instanță, verificați filtrul pompei de scurgere pentru orice blocaj sau, dacă nu este montat un filtru al pompei de scurgere, pompa va trebui să fie îndepărtată și inspectată pentru orice blocaj.

F6

Nefolosit

Uneori apar coduri de eroare care nu sunt utilizate și, în cele mai multe cazuri, vor indica unele defecțiuni ale electronicii. Dacă vedeți acest cod de eroare, atunci probabil că nu va fi o veste bună.

F7

Releul încălzitorului blocat

Verificați cablajul încălzitorului și conexiunile modulelor

Acest cod indică unele defecțiuni în circuitul de încălzire, adică ar putea fi orice pe circuitul de încălzire și, prin urmare, trebuie să verificați toate componentele cu un multimetru și să vă asigurați că toate sunt în regulă. Încălzitorul va fi un circuit simplu pe care fie îl aveți, fie va fi un circuit deschis, citirea rezistenței efective nu este de mare îngrijorare.

Pentru a merge mai departe cu acest lucru, veți avea nevoie într-adevăr de niște echipamente de testare mai specializate și de cunoștințele despre cum să-l utilizați, prin urmare este în afara limitelor a ceea ce considerăm a fi o reparație rezonabilă de bricolaj.

F8

Releul încălzitorului blocat

Verificați conexiunile de presiune pentru încălzitor, cablaj și conexiunile modulelor

Ca și în cazul codului de eroare F7, verificați circuitul de încălzire și, în acest caz, presostatul pentru orice defecțiune.

F9

Eroare de configurare

EEPROM incorect sau defect, verificați EEPROM

Aceasta este o veste proastă, practic înseamnă că electronicele fie trebuie reprogramate, fie foarte posibil înlocuite, aceasta nu este o reparație ieftină de făcut și nu una recomandată pentru reparații DIY.

F10

Presostat

Verificați comutatorul de presiune, cablarea și conexiunile modulelor

Acest cod de eroare ar indica o defecțiune a sistemului de presiune sau o eroare de a citi corect senzorul de presiune.

F11 

Pompa de scurgere

Verificați conexiunile pompei de scurgere și conexiunile modulului

Aceasta este o nerespectare a scurgerii sau a detectării prezenței pompei de scurgere în mașina de spălat. Verificați pompa pentru blocaje sau orice semne evidente de deteriorare, rotorul pompei se rotește liber, înfășurările pompei de scurgere sunt deschise în circuit? Din nou, dacă bobinele de înfășurare ale motorului pompei sunt în circuit deschis, atunci va trebui înlocuit, dar dacă circuitul este complet, atunci ar trebui să fie în regulă și să funcționeze, rezistența reală nu este cu adevărat necesară.

F12

Fără comunicații între cărți

Verificați conexiunile modulului de control

Aceasta este fie o defecțiune a cablului, așa cum este indicat, fie o defecțiune la una sau două dintre cardurile de control electronice.

F13

Temperatura ridicată a uscătorului

Verificați motorul uscătorului, termistorul NTC al uscătorului și conexiunile posibile limitarea fluxului de aer

Ceea ce se spune este, practic, că există probabil fie o formă de blocare în partea uscătorului cu uscător, fie că una dintre componentele ansamblului uscătorului este defectă.

F14

Uscatorul nu incalzeste

Verificați termostatul uscătorului (one-shot), elementul și conexiunile la modul, motorul ventilatorului, supapa

Din nou, un cod de eroare foarte ambiguu. Verificați indicațiile componentelor și asigurați-vă că funcționează așa cum ar trebui.

F15

Releu element uscător

Verificați comutatorul de presiune, cablarea și conexiunile modulelor

Verificați, de asemenea, elementul uscătorului și termostatele pentru o măsură bună.

F16

Nefolosit

Ca cod de eroare F6.

F17

Încuietoare

Verificați încuietoarea ușii, ușa și conexiunile

Acesta ar putea fi un caz simplu în care ușa nu se închide corect, precum și o defecțiune a blocării ușii. Verificați dacă ușa mașinii de spălat se închide și se cuplează corect.

F18

Eroare de comunicație pe motorul trifazat

Înlocuiți placa de alimentare

Un alt cod de eroare de vești proaste, acesta vă spune în esență că placa de bază a mașinii este defectă.

  Obțineți piese pentru mașini de spălat rufe Hotpoint și Indesit