Eroare F21 în mașină de spălat Bosch: motive și eliminare

Orice defect de lucru din mașina mașinii de spălat va fi afișat pe ecran dacă este prezent în modelul utilizat. Pentru dispozitive mai simple, informațiile sunt afișate utilizând indicatori. Adesea, utilizatorii de mașini de spălat Bosch se confruntă cu o eroare F21 și nu știu ce să facă cu ea. Pentru a înțelege această problemă, trebuie să explorați principalele motive pentru apariția unei erori și a modului de ao elimina.

Ce înseamnă eroarea F21?

Dacă mașina de spălat Bosch prezintă codul de eroare F21, experții recomandă Deconectați instantaneu unitatea de la sursa de alimentare. Apoi, trebuie să utilizați ajutorul unui vrăjitor care poate repara un dispozitiv defect. Indemnizați independent să eliminați cauzele defecțiunii nu este recomandată, dar puteți afla întotdeauna ce înseamnă eroare.

Această mașină de cod poate fi demonstrată nu numai sub forma unui set alphabone și numeric. Așa cum este descris la începutul articolului, modelul fără afișaj va informa despre problema cu o combinație de indicatori clipi care se află pe panoul de control. Puteți determina fără afișarea unei erori utilizând următoarele caracteristici:

 • Mașina îngheță și încetează să răspundă la apăsarea butoanelor;
 • De asemenea, dispozitivul nu prezintă o reacție la rotația selectorului, cu care puteți selecta programul dorit;
 • Indicatorul de „clătire”, „800 revolte”, „1000 rotire” se va aprinde pe panoul de control.

Important! Principalul motiv pentru apariția codului F21 înseamnă că tehnica nu roti tamburul.

La început, unitatea va încerca să o pornească independent, dar după încercările nereușite vor arăta o greșeală.

Pot exista mai multe motive pentru acest fenomen.

 • Tahometrul a ieșit. Dacă apare o problemă similară, modulul de control nu mai este datele privind turația motorului. Din acest motiv, el oprește munca, iar utilizatorul poate vedea eroarea F21.
 • Defalcarea motorului. Datorită acestui fapt, rotația tamburului devine inaccesibilă. Ca rezultat, după mai multe încercări de a porni motorul, apare o eroare.
 • Tăierea lanțului de aprovizionare al unui tahograf sau a unui motor. Un fenomen similar se poate forma atunci când se observă întreruperea cablajului sau dacă contactele sunt oxidate. În același timp, motorul cu tahograful în sine va fi bun.
 • Picături de tensiune.
 • Intrarea în oala obiectului străin, în detrimentul căruia tamburul a fost blocat.

Important! Utilizați aparatul Mai mult dacă apare eroarea F21, este imposibilă.

Cum să eliminați?

Înainte de a reseta o eroare similară, trebuie să decideți de ce a apărut. Există mai multe variante de scenarii, cu care puteți remedia codul de daune. De obicei, depanarea începe de la acțiuni elementare la complexe, la rândul său. Trebuie să acționeze Metoda de excepție.

Important! Pentru a determina defecțiunea, va fi necesară doar un multimetru și corpuri de fixare pentru îndepărtarea șuruburilor de fixare.

Lovind lucruri străine în tambur

Dacă pe dezactivare a mașinii să încerce să derulați prin tambur, exteriorul pe care îl va bate sau va zdrobi, având un defilare. Pentru a elimina lucrul străin, veți avea nevoie de mai multe acțiuni.

 • În primul rând Ar trebui să rotiți unitatea astfel încât accesul nelegiuit la SMA.
 • Dacă există o trapă de service, va fi necesar să se deschidă. În caz contrar, va trebui să recurgeți la dezmembrarea de elemente de fixare și la peretele din spate.
 • Apoi, nevoie Dezactivați firele care duc la bronz.
 • Zece în sine este, de asemenea, scos din partea de caz. În același timp, îl puteți curăța.

Datorită manipulărilor perfecte, va apărea o mică gaură prin care puteți scoate un obiect străin. Acest lucru se face cu un dispozitiv sau o mână specială.

Picături de tensiune

Acesta este un fenomen periculos care afectează negativ tehnica. Jumpurile de tensiune pot duce la faptul că utilizarea ulterioară a mașinii nu va fi posibilă. Eliminați în defalcarea viitoare vă va ajuta Achiziționarea stabilizatorului de tensiune. El va împiedica astfel de riscuri.

Defalcarea vehiculului

Dacă cauza unei defecțiuni în mașina de spălat Bosch este o defecțiune a unui senzor de tahometru sau a unui hall, Următoarele proceduri vor fi necesare.

 • Trebuie să deșurubați peretele din spate al unității, scoateți centura de acționare. A doua acțiune va fi necesară pentru a se asigura că nimic nu este deranjat în timpul reparației.
 • Pentru a nu fi confundat în locația cablului cu elemente de fixare, este recomandat Înainte de a scoate fotografiile.

Important! Pentru a dezmembra motorul sa întâmplat rapid, este posibilă oprirea inițial a puterii de la ea, apoi deșurubați șuruburile de fixare.

Apoi, puteți apăsa numai pe partea corpului și puteți coborî. Cu astfel de acțiuni simple, îndepărtarea motorului se va întâmpla rapid și ușor.

Senzor de sala Situat pe incinta motorului. Prin urmare, după dezmembrarea motorului, tahograful va elimina și va examina cu atenție. Uneori oxidarea sau lubrifiantul este prezentă în interiorul inelului. Dacă este detectat un fenomen similar, acesta trebuie eliminat. După aceea, trebuie să utilizați un multimetru care va raporta starea senzorului.

Important! Reparația de tahograf ars nu este supusă.

Defecțiunea motorului electric

Cele mai des în afara instalării. Repararea acestui detaliu nu este supusă reparațiilor, deci va trebui să cumpărați noi. Maestrii recomandă să cumpere componente originale și să înlocuiți imediat perechea. Procesul de înlocuire în sine este ușor de ușurință, utilizatorul obișnuit poate face față cu acesta. Principala dificultate este în selectarea competentă a părților în sine.

Important! Pentru a nu face o greșeală în alegerea, este recomandat să eliminați electrolațiile vechi și să mergeți la magazin cu ele.

Astfel, este posibil să utilizați o probă pentru a vă asigura că elementul selectat va fi potrivit.

De asemenea, pe mașina de spălat Bosch, eroarea F21 poate apărea datorită faptului că În motor există o defalcare a rozilor de înfășurare. Datorită acestui fapt, scurgerea este observată direct pe unitatea agregatului. Definirea unei defecțiuni de acest tip se poate datora utilizării multimetrului. În majoritatea cazurilor, atunci când o astfel de defecțiune este detectată Se recomandă cumpărarea unui nou motor, deoarece repararea vechiului va costa suma mare și se distinge prin numeroase dificultăți.

sfaturi

Unii utilizatori sunt interesați de informații despre modul de resetare a erorii F21 independent. Cu toate acestea, nu fiecare persoană știe de ce este necesar să se reseteze deloc eroarea, deoarece este opinia că va dispărea independent după motivul de defalcare va fi eliminat. Opinie similară eronată. Codul nu va dispărea independent chiar și după reparație, iar eroarea clipită nu va permite mașinii de spălat să înceapă să funcționeze. Prin urmare, maeștrii profesioniști recomandă utilizarea următoarelor linii directoare.

 • Mai întâi trebuie să rotiți comutatorul programului la „OFF”.
 • Acum ar trebui să rotiți selectorul de comutare în modul „Spin”. Va trebui să așteptați un pic în timp ce codul de eroare apare din nou pe ecran.
 • Apoi, ar trebui să strângeți o cheie pentru câteva secunde, cu care viteza tamburului este schimbată.
 • Apoi, selectorul de comutare trebuie instalat în modul „Dummy”.
 • Este necesar să apăsați butonul de rotire timp de câteva secunde.

Dacă după acțiunile de deasupra acțiunilor, toți indicatorii vor începe să clipească, iar mașina va da un semnal sonor, înseamnă că resetarea erorilor a avut loc cu succes. În caz contrar, va trebui să repetați din nou toate manipulările. Puteți exclude aspectul unei astfel de erori folosind diagnosticarea obișnuită a mașinii de spălat, instalarea stabilizatorului de tensiune, precum și verificarea buzunarelor de îmbrăcăminte și atitudinea mai atentă față de conținutul tamburului.

Lasa un comentariu